Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gluténmentes mézeskalács

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg akácméz
10 dkg vaj
10 dkg gyümölcscukor
1 dl kókusztej
50 dkg Schar B mix liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
késhegynyi őrölt szegfűszeg
késhegynyi őrölt gyömbér
csípet őrölt szerecsendió
1 db tojás
rizsliszt

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A mézet, a gyümölcscukrot, tejet, és a vajat csak addig melegítettem, amíg megolvadtak. A többi anyagot kimértem és elkevertem, majd hozzáöntöttem a megolvadt anyagokat és a tojást, jól elkevertem. Mivel még nagyon ragacsosnak éreztem hozzáadtam egy kevés rizslisztet. Fóliával becsomagoltam és betetettem a hűtőbe. Este készítettem el, mert tudtam, hogy másnap jön a kis unokám, és nyomkodni a formákat ő is tudja. Rizslisztes nyújtótáblán 2 részletben nyújtottam ki kb. 4 mm vastagságra. Szilikonos sütőpapírra raktam. Előmelegített sütőben kb. 170 C fokon kb. 10 percig sütöttem, az én sütőm gyors, mindenki saját sütőjét ismeri, ha aranybarna, akkor készen van. Kihűlés után szedtem le a tepsiről, és utána díszítettem. (Nekünk nagyon ízlett. A díszítettekből kerülnek a mikulás tasakba is azt nem látta a kis unoka.)

Alternatív elkészítés

Biztosan sikeres lehet rizstejjel is csak nekem most kókusztej volt itthon.

Személyes megjegyzés

Pici kisunokám segített a kiszaggatásban. Sajnos nem vagyok a díszítés nagymestere, abban meg ő még nem tudott segíteni.
Gluténmentes mézeskalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!