Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bálint napi csokis szívek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Bálint napi csokis szívek

2,5 dl tej
10 dkg Rama
2 dkg élesztő
12,5 dkg cukor
50 dkg liszt
csipet só
2 tojás
Rama (a kenéshez)
tej- és étcsoki (a díszítéshez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet forróra melegítjük, majd beledobjuk a Ramát. Ha felolvadt benne (rásegíthetünk kevergetéssel), jól átkeverjük, a cukoradagból kiveszünk egy evőkanálnyit és belemorzsoljuk az élesztőt, újabb keverés, és hagyjuk felfutni 15 percig.
Kimérjük a többi hozzávalót is, és a tojáson kívül mindent belerakunk egy tálba, majd a lisztes keverékbe egy mélyedést készítünk, és abba ütjük a tojásokat, majd a margarinos tejet is beleöntjük, és 5-6 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha laza, könnyű fánktésztához hasonló. Letakarjuk és meleg helyen 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Erősen lisztezett gyúrólapra öntjük a megkelt tésztát, jól meglisztezzük, és fél centisre nyújtjuk. Szív alakú szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szíveket. 20 percig hagyjuk még kelni.
Ha ez letelt, 30-40 gramm olvasztott margarinnal megkenjük a szíveket, majd nem előmelegített sütőben 170°C-on 15-20 percig sütjük.
Ha kész, rácson hűlni hagyjuk.
Gőz felett felolvasztunk 200 grammnyi csokoládét és a szíveket megmártjuk benne.

Tálalás

3 kisebb gáztepsinyi adag lesz belőle.

Tárolás

Frissen az igazi, de dobozban egy kevés vízzel egy feles pohárban, vagy egy gerezd almával, esetleg megszurkált naranccsal tovább is puha marad.
Bálint napi csokis szívek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!