Kókuszos kifli
Hozzávalók
A tésztához:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C ( (előmelegítve))
Légkeveréses: Kb. 160°C ( (előmelegítve))
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. A tésztát végül enyhén lisztezett munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. A tésztából kb. 40-50 cm-es hengert formázunk, majd 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk. A 8 kisebb hengert további 8 részre osztjuk, majd ceruzavastagságú kb. 4-5 cm hosszú hengereket formázunk. A végeket kissé vékonyabbra nyomkodjuk, kiflivé formázva tepsibe tesszük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: 10 - 12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kifliket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk. Néhány csepp ételszínezéket (piros vagy zöld) pár csepp vízzel egy tálkában elkeverünk. Színenként 2 evőkanál kókuszreszeléket adunk hozzá, majd addig keverjük, amíg a szín egyenletes nem lesz. A Kókuszos kifli sütemények végeit belemártjuk a tortabevonóba, a tál szélén kicsit lecsöpögtetjük és rögtön a kókuszreszelékbe mártjuk. A tortabevonót sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
Jól záró dobozban a Kókuszos kifli sütemény kb. három hétig tárolható.
Kókuszos kifli
Hozzávalók
kb. 60 darab elkészítéséhez
A tésztához:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C ( (előmelegítve))
Légkeveréses: Kb. 160°C ( (előmelegítve))
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. A tésztát végül enyhén lisztezett munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. A tésztából kb. 40-50 cm-es hengert formázunk, majd 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk. A 8 kisebb hengert további 8 részre osztjuk, majd ceruzavastagságú kb. 4-5 cm hosszú hengereket formázunk. A végeket kissé vékonyabbra nyomkodjuk, kiflivé formázva tepsibe tesszük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: 10 - 12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kifliket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk. Néhány csepp ételszínezéket (piros vagy zöld) pár csepp vízzel egy tálkában elkeverünk. Színenként 2 evőkanál kókuszreszeléket adunk hozzá, majd addig keverjük, amíg a szín egyenletes nem lesz. A Kókuszos kifli sütemények végeit belemártjuk a tortabevonóba, a tál szélén kicsit lecsöpögtetjük és rögtön a kókuszreszelékbe mártjuk. A tortabevonót sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
Jól záró dobozban a Kókuszos kifli sütemény kb. három hétig tárolható.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?