Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 90-120 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 90-120 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
Különböző méretű és motívumú kiszúrók

Tésztához:

400 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g margarin
125 g porcukor
1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez (tetszés szerint):

ételszínezékek
Dr. Oetker Dekor gyöngyök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Citromos linzer hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk. A tésztát enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A tésztából különböző motívumokat szúrunk ki. A süteményt a tepsibe tesszük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 8-13 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A linzert sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A kész Citromos linzer süteményeket tetszőlegesen dekorálhatjuk dekor tollakkal, különféle ételszínezékkel színezett cukormázzal, dekor gyöngyökkel. A díszítő elemeket a használati utasításuknak megfelelően készítjük el.

Tippek:

Ha a Citromos linzer tésztáját kinyújtás előtt hűtőszekrényben pihentetjük, sokkal könnyebb lesz vele dolgozni.
A süteményt jól záró dobozban, sütőpapír rétegek között kb. 2 hétig tárolhatjuk.
Citromos linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!