Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács /Gluténmentes/

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

250 g méz
100 g margarin
100 g cukor
1 dl tej
500 g Schar Mix C süteménypor
1 kk. szódabikarbóna
1 ek. Kotányi mézeskalács fűszerkeverék
1 citrom reszelt héja

Máz:

125 g cukor
1 tojásfehérje vagy egy kicsit kevesebb
pár csepp citrom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A mézet, vajat, cukrot, tejet állandóan kevergetve langyosra melegítjük.
A süteményporba belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket, citromhéjat, hozzáadjuk a mézes keveréket.
Nem kell pihentetni, hanem rögtön kinyújtjuk lisztes deszkán 4 mm vékonyra, pici formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Tojással, szezámmaggal díszítjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 5-10 percig sütjük, kicsit megdagadnak, de nem folyik szét!
Ha elkészült és kihűlt, mázat készíthetünk hozzá, ha szeretnénk.
Ha megdermedt dobozba tesszük, hetekig puha maradna, ha nem fogyna el! :)
Mézeskalács /Gluténmentes/

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!