Mézeskalács /Gluténmentes/
Hozzávalók
Tészta:
Máz:
Elkészítés
Elkészítés
A süteményporba belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket, citromhéjat, hozzáadjuk a mézes keveréket.
Nem kell pihentetni, hanem rögtön kinyújtjuk lisztes deszkán 4 mm vékonyra, pici formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Tojással, szezámmaggal díszítjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 5-10 percig sütjük, kicsit megdagadnak, de nem folyik szét!
Ha elkészült és kihűlt, mázat készíthetünk hozzá, ha szeretnénk.
Ha megdermedt dobozba tesszük, hetekig puha maradna, ha nem fogyna el! :)
Mézeskalács /Gluténmentes/
Hozzávalók
Tészta:
Máz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A süteményporba belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket, citromhéjat, hozzáadjuk a mézes keveréket.
Nem kell pihentetni, hanem rögtön kinyújtjuk lisztes deszkán 4 mm vékonyra, pici formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Tojással, szezámmaggal díszítjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 5-10 percig sütjük, kicsit megdagadnak, de nem folyik szét!
Ha elkészült és kihűlt, mázat készíthetünk hozzá, ha szeretnénk.
Ha megdermedt dobozba tesszük, hetekig puha maradna, ha nem fogyna el! :)
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?