Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis keksz (Csokis cookies)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis keksz (Csokis cookies)

23 dkg szobahőmérsékletű vaj
1 csésze cukor (csak felet használtam)
2/3 csésze barna cukor (csak felet használtam)
1 teáskanál só
2 nagy tojás
2 csésze liszt
2 csésze csokicsepp (vagy 1 tábla csoki)
1csésze dió (vagy pekán dió)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!

Elkészítés

Egy nagyobb tálban gépi habverővel keverjük habosra a vajat 1 percig közepes fokozaton! Adjuk hozzá a cukrokat, és keverjük további két percig! Adjuk hozzá a vanília kivonatot, és egyesével a tojásokat! Minden tojással verjük további egy percig! Csökkentsük a fordulatszámot,és három részletben
adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat (előtte keverjük össze egy tálban a lisztet, a sütőport és a sót)! Alacsony fokozaton, vagy fakanállal keverjük hozzá a csokicseppeket meg a diót (ha nem. hagyjuk ki)!

Sütőpapírral bélelt tepsire vizes evőkanállal adagoljunk kisebb dió méretű gombóckákat! Hagyjunk közöttük helyet, mert el fognak majd terülni. 12 percig (nekem kicsit pontatlan a sütőm, 10 perc elég volt) át kell sütni, de ne szárítsuk ki nagyon! Amikor már szép aranybarna a széle, akkor van kész. Vegyük ki, és hagyjuk állni egy percig, utána egy szélesebb késsel emeljük rácsra hűlni!

Tárolás

Finom nagyon, így nem hiszem, hogy sokáig eláll…
Csokis keksz (Csokis cookies)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!