Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kis virágos linzer (gluténmentes)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kis virágos linzer (gluténmentes)

100 g Glutenix fehérkenyér gluténmentes liszt
150 g Coelipan gluténmentes liszt
125 g porcukor
125 g Rama
2 db tojássárgája

Tetejére:

tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Előbb a poralapúakat majd a folyékony dolgokat adjuk hozzá.
Lágy tésztát kapunk ezért kb. 30 percre betesszük a hűtőbe. Ha már keményebb a tészta, kinyújtjuk és szaggatjuk. Megkenjük tojással, majd 180 fokon 10-15 percig sütjük. Ha elkészült és már kicsit száraz a tészta megkenjük lekvárral és összeborítjuk őket. Megszórjuk porcukorral és vidáman tálaljuk. :)

Tálalás

Nekem 2 tepsire való lett belőle.

Tárolás

Nem kell ilyenre gondolni sem, hisz ha délután sütjük estére, alig ha van 3-4 sütike. :)

Alternatív elkészítés

Egészségetekre!
Kis virágos linzer (gluténmentes)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!