Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes-szederlekváros keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézes-szederlekváros keksz

12 dkg finomliszt (lehet fehér tönkölyliszt)
5 dkg rozsliszt
5 dkg nyírfacukor vagy xilit
5 dkg méz
8 dkg kókuszzsír
2 dkg olaj (szőlőmag, olíva)
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1 cs. só
2 ek. növényi tej
1 kk. szódabikarbóna
15 dkg házi szederlekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kókuszzsírt az olajjal kicsit felmelegítjük, majd hozzáadjuk a mézet, fűszert, nyírfacukrot, sót és elkeverjük. A liszteket összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával majd a kókuszzsíros keverékkel összedolgozzuk, ha nehezebben áll össze tehetünk hozzá pár kanál növényi tejet. A tésztát szobahőmérsékleten pihentetjük fél órát. (hűtőben a kókuszzsír nagyon megkeményedik)
Majd lisztezett felületen vékonyan kinyújtjuk (3-4 mm) és derelye vágóval egyforma négyzetekre vágjuk
Szilikonos sütőlappal bélelt tepsire rakjuk őket egymástól 1 cm távolságra. Ha szeretnénk minden második lapot kiszúrhatunk középen tetszőleges formával. Én 3 pici lyukat tettem a tetejükre, ezt szívószállal a legkönnyebb kiszúrni.
Előmelegített sütőben 170 'C 8-10 percig sütjük, míg az alja kicsit megbarnul. Kihűtjük a tésztát majd a sima kekszekre teszünk lekvárt, amit a kiszúrt kekszekkel befedünk.

Tálalás

15-20 db

Tárolás

Jól záródó dobozban 2 hétig.
Mézes-szederlekváros keksz Mézes-szederlekváros keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!