Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fatörzs keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fatörzs keksz

20 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
1 tojás
35 dkg liszt

Díszítés:

1 tojás
kristálycukor ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

Elkészítés

A margarint felolvasztjuk, egy tálban kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, és simára dolgozzuk. A lisztet a kakaóval, a sütőporral és a vaníliás cukorral összekeverjük, és a cukros margarinnal kézzel összegyúrjuk. A tésztát addig gyúrjuk, amíg egy puha, könnyen formázható, nem tapadós masszát kapunk. Ekkor rúddá formázzuk, 8 egyenlő részre vágjuk, és egyenként akkora rudakká sodorjuk, amekkorák elférnek a tepsiben. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és fél centi vékonyra nyomkodjuk őket, megkenjük őket a felvert tojással, megszórjuk cukorral és az előmelegített sütőben 15 percig sütjük a kekszeket. A sütőből kivéve azonnal felvágjuk a rudakat, mielőtt megkeményednének, és sütőrácson hagyjuk őket kihűlni.

Tálalás

Tej mellé kellemes csemege, de önmagában is fogyasztható nassolni való.

Tárolás

A kekszek 3 hétig kellemesen elállnak zárt sütisdobozban, vagy anyaggal letakart dunsztosüvegben.

Alternatív elkészítés

A süteményt semmiképp se hagyjuk egészben hűlni, mivel amint megkeményedett, már csak törni lehet.
Fatörzs keksz Fatörzs keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!