Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Croissant

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Croissant

70 dkg liszt
1 kis pohár joghurt
2 dl tej
1 kk. só
4 ek. cukor
2 tojás
5 dkg élesztő
20 dkg fagyott vaj

Tölteléknek:

pizzakrém
sütésálló lekvár
sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A vajat érdemes minél hamarabb berakni a fagyasztóba, akár előző este, mert csak akkor lehet jól reszelni és a megfelelő mennyiséget a lapok közé juttatni!

Elkészítés

Bedagasztjuk a tésztát a vaj kivételével. 1-1,5 órát hagyjuk kelni hűtőben. 8 egyforma darabra vágjuk, és egyesével kör alakúra nyújtjuk. Rétegezzük, a rétegek közzé a fagyott vajat reszeljük. A legfelső rétegre nem kell vaj. Majd az egészet újból kinyújtjuk, és 16 cikkre vágjuk. A cikkeket egyesével megtöltjük bármivel, pl.: pizzakrém, szalámi, sajt, lekvár. Feltekerjük a szélesebbik oldalánál, és tepsiben fél órát hagyjuk még pihenni. Tojással lekenjük, és ha szeretnék, a sós tölteléknél még most megszórhatjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, stb. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 15-20 perc a sütési idő.

Tálalás

Legalább 16 kiflit kaphatunk így, de ennél többet, ill. kevesebbet is készíthetünk attól függően, hogy mekkora méretűeket szeretnék készíteni!

Alternatív elkészítés

Feltekerés után, de még a tepsiben pihenés előtt fagyasztóba lefagyaszthatjuk egy részét. Sütés előtt 3-4 órával szobahőmérsékleten felolvasztva, tojással lekenve süthetjük frissen akár reggelire.
Croissant

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!