Csokis-kávés gofri
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezenkívül:
A gofrisütőhöz:
Elkészítés
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra előmelegítjük. Vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását.
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Lassan, keverés közben hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és az aromát, amíg tömör massza nem keletkezik. A tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és felváltva a tejföllel két adagban közepes fokozaton belekeverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes hőmérsékletre és beolajozzuk. A sütőbe darabonként 2 púpos evőkanál tésztát öntünk. A gofrit aranybarnára sütjük és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A csokoládéba mártott kávészemeket apróra vágjuk. A pudingot a csomagoláson található leírás alapján, de 200 ml tejszínnel és 100 ml tejjel elkészítjük. A kávészemeket és a likőrt röviden belekeverjük. A krémet simacsöves (ø 12 mm) nyomózsákba öntjük vagy nagy mélyhűtő tasakba töltjük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk.
A gofrik felét tortalapra tesszük és a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A maradék gofrival beborítjuk úgy, hogy a szívek egymáson legyenek, majd egy kicsit összenyomkodjuk. A gofrit kb. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a töltött gofrikat kés segítségével szívekre osztjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral és vaníliaízű öntetet is tálalhatunk a Csokis-kávés gofri sütemény mellé.
Tippek
Csokis-kávés gofri
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tészta:
Krém:
A gofrisütőhöz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra előmelegítjük. Vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását.
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Lassan, keverés közben hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és az aromát, amíg tömör massza nem keletkezik. A tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és felváltva a tejföllel két adagban közepes fokozaton belekeverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes hőmérsékletre és beolajozzuk. A sütőbe darabonként 2 púpos evőkanál tésztát öntünk. A gofrit aranybarnára sütjük és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A csokoládéba mártott kávészemeket apróra vágjuk. A pudingot a csomagoláson található leírás alapján, de 200 ml tejszínnel és 100 ml tejjel elkészítjük. A kávészemeket és a likőrt röviden belekeverjük. A krémet simacsöves (ø 12 mm) nyomózsákba öntjük vagy nagy mélyhűtő tasakba töltjük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk.
A gofrik felét tortalapra tesszük és a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A maradék gofrival beborítjuk úgy, hogy a szívek egymáson legyenek, majd egy kicsit összenyomkodjuk. A gofrit kb. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a töltött gofrikat kés segítségével szívekre osztjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral és vaníliaízű öntetet is tálalhatunk a Csokis-kávés gofri sütemény mellé.
Tippek
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?