Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános-csokis muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Banános-csokis muffin

10 dkg vaj
10 dkg tejcsokoládé
2 db érett, puha banán
15 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiörlésű liszt
1,5 kk. szódabikarbóna
1 kk. őrölt fahéj
1 csipet só
1 tojás
2,5 dl tej
15 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 fokra (légkeveréssel).
A vajat mikróban folyósra olvasztjuk.
A csokit apró darabokra vágjuk, a banánt villával pépesre nyomkodjuk.
A tésztához a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, a sót és a csokidarabokat összekeverjük.
Másik tálban kézi habverővel simára dolgozzuk a tojást, a tejet, a cukrot, az olvadt, kihűlt vajat, és a lisztes keverékhez öntjük.
Végül hozzáadjuk a banánpépet, és fakanállal belekeverjük a tésztába.
Szilikonos muffin, minimuffin és minikuglóf formákba öntjük, és tetejüket kevés tortadarával díszítjük.
Kb. 25 perc alatt sülnek meg.

Tálalás

12 db rendes muffin+12 db mini muffin.

Tárolás

A banán miatt nagyon sokáig puha és finom, ha marad belőle!

Alternatív elkészítés

Jó érett banánokból a legfinomabb.
Banános-csokis muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!