Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baileys-cupcake

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 db-os):

kb. 12 darab muffinpapír

Tésztához:

150 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy vaj, vagy margarin
125 g cukor
3 db tojás (M-es)
1 csipet só
50 g őrölt, pörkölt mogyoró
30 g finomra aprított étcsokoládé

Krémhez:

400 ml hideg habtejszín
30 g cukor
100 ml Baileys

Díszítéshez:

finomra aprított étcsokoládé
csokoládé szívecskék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Baileys-cupcake hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a finomra aprított étcsokoládé kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. Végül a finomra aprított étcsokoládét is belekeverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményeket a muffinpapírokkal együtt kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A tejszínt a zselatin fixszel konyhai robotgéppel (habverővel) keményre felkeverjük. A cukrot és a Baileys-t hozzákeverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük (kb. 12 mm Ø), és egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk. A cupcake-eket kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a Baileys-cupcake-eket megszórjuk finomra aprított étcsokoládéval és csokoládé szívecskékkel.

Tipp:

Őrölt mogyoró helyett őrölt mandulát is használhatunk a Baileys-cupcake díszítéséhez.
Baileys-cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!