Szülinapi színes muffin
Hozzávalók
A muffinhoz:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A muffin hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a muffinokat. Kicsit kevesebbet tegyünk a papírkosárkákba, hogy ne legyenek nagyon domborúak.
A díszítéshez a folyékony cukrászhabot annyi részre osztjuk, ahány féle színű habot szeretnénk készíteni. Ehhez adjuk a kívánt mennyiségű ételfestéket, (keveset, hogy szép pasztellszínű legyen a hab. Mi pl. a halványlila habot kék és piros ételfesték keveréséből készítettük) FONTOS, hogy az ételfestéket a folyékony állagú hab alaphoz tegyük hozzá, mert ha a kész habba öntjük, akkor a hab összeesik!
Ezután a zselatin fix-szel felverjük a habot. (cukor nem kell bele, mert eleve édes)
Lehet csinálni mascarponéval is. Ebben az esetben a mascarponét külön edényben 2 evőkanál porcukorral felverjük, és hozzáadjuk a szintén felvert cukrászhabhoz. Így a krém dúsabb lesz, - de csak habból is remekül működik!
Ha a muffinok kisültek, megvárjuk, míg kihűlnek és nyomózsákkal a tetejükre nyomjuk csúcsos alakban a színes habot/krémet.
Ezután megszórjuk a színes tortadarával - vagy egyéb más dekor elemmel.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a hab/krém megszilárduljon.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Szeretettel adjuk át az ünnepeltnek és büszkén élvezzük az ámulását!
Szülinapi színes muffin
Hozzávalók
A muffinhoz:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A muffin hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a muffinokat. Kicsit kevesebbet tegyünk a papírkosárkákba, hogy ne legyenek nagyon domborúak.
A díszítéshez a folyékony cukrászhabot annyi részre osztjuk, ahány féle színű habot szeretnénk készíteni. Ehhez adjuk a kívánt mennyiségű ételfestéket, (keveset, hogy szép pasztellszínű legyen a hab. Mi pl. a halványlila habot kék és piros ételfesték keveréséből készítettük) FONTOS, hogy az ételfestéket a folyékony állagú hab alaphoz tegyük hozzá, mert ha a kész habba öntjük, akkor a hab összeesik!
Ezután a zselatin fix-szel felverjük a habot. (cukor nem kell bele, mert eleve édes)
Lehet csinálni mascarponéval is. Ebben az esetben a mascarponét külön edényben 2 evőkanál porcukorral felverjük, és hozzáadjuk a szintén felvert cukrászhabhoz. Így a krém dúsabb lesz, - de csak habból is remekül működik!
Ha a muffinok kisültek, megvárjuk, míg kihűlnek és nyomózsákkal a tetejükre nyomjuk csúcsos alakban a színes habot/krémet.
Ezután megszórjuk a színes tortadarával - vagy egyéb más dekor elemmel.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a hab/krém megszilárduljon.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Szeretettel adjuk át az ünnepeltnek és büszkén élvezzük az ámulását!
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?