Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos guba muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos guba muffin

25 dkg liszt
10 dkg darált mák
15 dkg natúr joghurt
8 dkg méz
3 db tojás
1 dl olaj

Krém:

1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű vagy grízes pudingpor
3 dl tej
2-3 ek. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A pudingot hamarabb is elkészíthetjük.

Elkészítés

A pudingot a hagyományos módon elkészítjük, és hagyjuk kihűlni. A lisztet összekeverjük a mákkal, illetve a sütőporral. Majd a joghurtot a tojással, és a fűszerekkel. A kettőt összevegyítjük. A muffin formákat kibéleljük papírral, és mindegyikbe teszünk 1-1 evőkanál tésztát. Erre kanalazunk 1-1 teáskanál pudingot, majd befedjük egy újabb adag mákos tésztával. 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

12-16 db lesz belőle.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk.

Alternatív elkészítés

Cukormázzal leöntve, szórócukorral tálalhatjuk. De simán is nagyon finom!
Mákos guba muffin Mákos guba muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!