Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyömbères Körte Galette

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

5 dkg teljes kiőrlèsű búzaliszt
10 dkg finomliszt
2 ek mèz
1 ek tejföl
7 dkg vaj
1 csipet só

Töltelèk:

2 db nagyobb körte ( lehet kemènyebb)
3 cm friss gyömbèr
3 ek cukor vagy eritrit
1 dl vìz
1 tojàs sàrgàja
1 -2 ek citromlè
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzàvalóval összedolgozzuk.
Kèt tèsztagombócot formàzunk belőle ès hűtőben hagyjuk pihenni 30 percet.

Töltelèk

A körtèket meghàmozzuk , maghàzàt kivàgjuk, majd vèkony cikkekre vàgjuk.
A gyömbèrt meghàmozzuk ès apró kockàra vàgjuk, az èdesìtővel, citromlèvel, vìzzel felforraljuk , beletesszük a körtèket ès 5 percig fedő alatt pàroljuk.
Hagyjuk kihűlni a szirupban.

Összeàllìtàs

A tèsztàt lisztetett felületen 20-23 cm àtmèrőjű körrè nyújtjuk.
A közepère tesszük a lecsepegtetett körte felèt , a szèlèt hagyjuk üresen kb 1,5 cm .
Hajtsuk fel körben a tèszta szèlèt, kenjük meg tojàssàrgàjàval ès tegyük sütőpapìrral bèlelt tepsìre, a màsik tèsztàt is kèszìtsük el hasonlóan.
Előmelegìtett sütőben 175 °C 20-25 percig süssük.

Elkészítés

Tàlalhatjuk melegen fagyival vagy kihűlve tejszìnhabbal.

Alternatív elkészítés

Aki nem szereti az erős csìpős ìzeket hasznàljon kevesebb gyömbèrt.
Gyömbères Körte Galette Gyömbères Körte Galette Gyömbères Körte Galette

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!