Gyömbères Körte Galette
Hozzávalók
Tèszta:
Töltelèk:
Elkészítés
Tèszta
Kèt tèsztagombócot formàzunk belőle ès hűtőben hagyjuk pihenni 30 percet.
Töltelèk
A gyömbèrt meghàmozzuk ès apró kockàra vàgjuk, az èdesìtővel, citromlèvel, vìzzel felforraljuk , beletesszük a körtèket ès 5 percig fedő alatt pàroljuk.
Hagyjuk kihűlni a szirupban.
Összeàllìtàs
A közepère tesszük a lecsepegtetett körte felèt , a szèlèt hagyjuk üresen kb 1,5 cm .
Hajtsuk fel körben a tèszta szèlèt, kenjük meg tojàssàrgàjàval ès tegyük sütőpapìrral bèlelt tepsìre, a màsik tèsztàt is kèszìtsük el hasonlóan.
Előmelegìtett sütőben 175 °C 20-25 percig süssük.
Elkészítés
Alternatív elkészítés
Gyömbères Körte Galette
Hozzávalók
Tèszta:
Töltelèk:
Elkészítés lépésről lépésre
Tèszta
Kèt tèsztagombócot formàzunk belőle ès hűtőben hagyjuk pihenni 30 percet.
Töltelèk
A gyömbèrt meghàmozzuk ès apró kockàra vàgjuk, az èdesìtővel, citromlèvel, vìzzel felforraljuk , beletesszük a körtèket ès 5 percig fedő alatt pàroljuk.
Hagyjuk kihűlni a szirupban.
Összeàllìtàs
A közepère tesszük a lecsepegtetett körte felèt , a szèlèt hagyjuk üresen kb 1,5 cm .
Hajtsuk fel körben a tèszta szèlèt, kenjük meg tojàssàrgàjàval ès tegyük sütőpapìrral bèlelt tepsìre, a màsik tèsztàt is kèszìtsük el hasonlóan.
Előmelegìtett sütőben 175 °C 20-25 percig süssük.
Elkészítés
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?