Csillag 4
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarackos pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tortaformához (26 cm Ø):

némi zsiradék

Omlós tésztához:

160 g búzaliszt
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
75 g lágy vaj, vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
csipet só

Barackos töltelékhez:

kb. 500 g sárgabarack
2 darab tojás (M-es)
50 g cukor
50 g őrölt mandula
kb. 1 evőkanál baracklekvár

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját kikenjük zsiradékkal. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Omlós tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és a forma aljába simítjuk, majd egy villával megszurkáljuk. A maradék tésztát finoman belisztezett munkafelületen kb. 65 cm hosszú hengerré sodorjuk, majd a tésztára fektetjük körben. Hozzányomkodjuk a sütőforma széléhez, így egy kb. 2 cm magas peremet fogunk képezni.

Barackos töltelék:
A barackokat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) kb. 2 perc alatt habosra keverjük. Az őrölt mandulát óvatosan hozzáforgatjuk. A mandulás krémet az omlós tésztán egyenletesen elkenjük. A barackokat vágott felükkel felfelé ráhelyezzük. A baracklekvárt simára keverjük, és átkenjük vele a barackokat. A süteményt a sütő alsó harmadában megsütjük.

Sütési idő: kb. 33-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt késsel óvatosan leválasztjuk a sütőforma széléről, de benne hagyjuk a formában. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Szórás:
A kihűlt süteményt kivesszük a formából, tortatálra helyezzük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Tippek:

Friss barack helyett 480 g lecsepegtetett konzerv barackkal is elkészíthetjük a süteményt.
Ha az omlós tészta összeállítás közben túl morzsálódós állagú, gyúrjunk hozzá 1 evőkanál hideg vizet.
Sárgabarackos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!