Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos krémes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 tojás
1 kanál tejföl

Töltelék:

6 tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék

Krém:

6 tojássárgája
2 evőkanál liszt
2,5 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és 2 részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és zsírral kent tepsibe tesszük, majd a következő tölteléket tesszük rá:
A tojásfehérjét a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A tésztára simítjuk, rátesszük a másik lapot, és megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat a liszttel és a tejjel elkeverjük, gyenge tűzön sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral, és vaníliás cukorral habosra kavarjuk, és a kihűlt krémhez adjuk.
A kihűlt tésztára kenjük, a tetejét csokimázzal vonjuk be.
Kókuszos krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
53 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!