sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Céklás csokoládészelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Céklás csokoládészelet

4 db cékla (idei)
20 dkg liszt
24 dkg cukor
1 mk. szódabikarbóna
4 db tojás
2 dl olaj
Egy maréknyi darált dió
1 kistábla tejcsokoládé
Csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A céklákat pucoljuk meg, majd reszeljük le. Közben a csokoládét vízfürdőn melegítsük fel, a diót pedig daráljuk le. A tojásokat, a cukrot és az olajat keverjük habosra, adjuk hozzá a sót, kakaót, a céklát és a diót. Tegyük bele a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, és keverjük óvatosan sima tésztamasszává. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 65-70 percig sütjük, de az elkészültét mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük. Tejfölhabbal tehetjük tökéletessé, amihez sűrű tejfölt és felvert tejszínhabot kevés cukorral elkeverünk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!