Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu rolád

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

5 tojás
3 ek. liszt
5 ek. kristálycukor
1 ek. Amaretto likőr

A krém:

5 dl tej
10 dkg cukor
1 tasak tiramisu ízű pudingpor
15 dkg Mascarpone krémsajt

Tejére:

csokireszelék
egyéb
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőtepsibe készítem a roládot, egy csomagolópapírral bélelem ki, és arra kenem a masszát.

Elkészítés

A piskóta roládot megsütöm a hozzávalókból, és lehúzom a papírt róla, majd megfordítom és feltekerem a piskótát, így hagyom kihűlni. A tejből, cukorból sűrűre főzöm a pudingot, és ha kihűlt a sajtkrémet belekeverem. Megkenem vele a roládot, kívül is, és meghintem kakaóporral, meg csokireszelékke. Behűtöm, és ferdén szelve kínálom.

Tálalás

12 szelet, attól is függ milyen vastagra szeljük.

Tárolás

Pár nap, hűtőben letakarva.
Tiramisu rolád Tiramisu rolád

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!