Fahéjas-cukkinis kocka
Hozzávalók
Fahéjas-cukkinis kocka
Elkészítés
Elkészítés
Egy edényben a liszthez adjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és összekeverjük.
Egy másik tálkában a tojásokhoz öntjük a cukrot, vaníliás cukrot, az olajat. Jól kikavarjuk.
A diót összedaraboljuk (én kézzel tördeltem nagyobb darabkákra), a tojásos masszába szórjuk.
Beleforgatjuk a lereszelt cukkinit.
Végül a lisztes keveréket is beleöntjük. Jól elkavarjuk.
Egy nagyobb tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal, meghintjük liszttel és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Mikor kicsit meghűlt szeleteljük, porcukorral meghintjük, és egy-egy diódarabkával díszítjük.
Tárolás
Fahéjas-cukkinis kocka
Hozzávalók
Fahéjas-cukkinis kocka
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy edényben a liszthez adjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és összekeverjük.
Egy másik tálkában a tojásokhoz öntjük a cukrot, vaníliás cukrot, az olajat. Jól kikavarjuk.
A diót összedaraboljuk (én kézzel tördeltem nagyobb darabkákra), a tojásos masszába szórjuk.
Beleforgatjuk a lereszelt cukkinit.
Végül a lisztes keveréket is beleöntjük. Jól elkavarjuk.
Egy nagyobb tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal, meghintjük liszttel és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Mikor kicsit meghűlt szeleteljük, porcukorral meghintjük, és egy-egy diódarabkával díszítjük.
Tárolás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?