Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas-cukkinis kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas-cukkinis kocka

35 dkg liszt
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. fahéj
4 tojás
30 dkg cukor
2,5 dl olaj
10 dkg dió
1 közepes zsenge cukkini (kb. 40 dkg)
porcukor a szóráshoz
pár szem dió a díszítéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A cukkinit megmossuk, a magos részt eltávolítjuk és a reszelő nagyobbik lyukán héjastól lereszeljük.
Egy edényben a liszthez adjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és összekeverjük.
Egy másik tálkában a tojásokhoz öntjük a cukrot, vaníliás cukrot, az olajat. Jól kikavarjuk.
A diót összedaraboljuk (én kézzel tördeltem nagyobb darabkákra), a tojásos masszába szórjuk.
Beleforgatjuk a lereszelt cukkinit.
Végül a lisztes keveréket is beleöntjük. Jól elkavarjuk.
Egy nagyobb tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal, meghintjük liszttel és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Mikor kicsit meghűlt szeleteljük, porcukorral meghintjük, és egy-egy diódarabkával díszítjük.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Fahéjas-cukkinis kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!