Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rumos-diós cukkinis kocka csokisan

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rumos-diós cukkinis kocka csokisan

30 dkg liszt
csipet só
1 kk. szódabikarbóna
1 csipet fahéj
4 db tojás (nagyobb)
25 dkg cukor
2 dl olaj
5 dkg dió (finomra darálva)
5 dkg dió (durvára darálva)
1 citrom reszelt héja
1 ek. rumaroma
1 darab közepes cukkini (kb 40-45 dkg)

TETEJÉRE:

1 tábla Katica tejcsoki
30 ml tej
fél kk. rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A cukkinit meghámozzuk, a magos részt eltávolítjuk, és aprítógépbe apróra vágjuk, vagy a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.

Elkészítés

Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kakaót, a sót, a cukrot és összekeverjük.
Egy másik tálkában a tojásokhoz öntjük a vaníliás cukrot, az olajat, ezt alaposan elkeverjük.
A diót összedaraboljuk (én aprítóba tettem nagyobb darabkákra aprítottam), a másik 5 dkg-ot pedig finomra daráltam kávédarálóban. A diót a tojásos masszába szórjuk, majd belekeverjük a lereszelt cukkinit, és a reszelt citromhéjat is.
Végül a lisztes keveréket is belekeverjük.
A tepsit (40*30 cm) kipapírozzuk és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben (hőlégkeverés) 180 fokon 30- 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A feldarabolt csokit a tejjel felforraljuk, jól elkeverjük, elzárjuk a gázt és belekeverjük a rumaromát, és még melegen a süteményre kenjük.

Tálalás

24 db kocka lett belőle.

Alternatív elkészítés

Nem lehet benne érezni a cukkinit, viszont kellemesen "szaftos"lesz tőle a süti.
Rumos-diós cukkinis kocka csokisan Rumos-diós cukkinis kocka csokisan

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!