Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós pápaszem

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
20 dkg margarin
3 db tojássárga
1 dl tej
1 teáskanál cukor
2,5 dkg élesztő

Töltelékhez:

20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
3 db tojásfehérje
30 dkg meggy
4 evőkanál lekvár

A kenéshez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához az élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, majd keverjük hozzá a tojássárgát. Közben a margarint a liszttel morzsoljuk szét, adjuk hozzá a tojásos élesztőt és gyúrjuk készre. Osszuk két cipóra, alaposan gyúrjuk át,és pihentessük 20 percig. Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 80×20 cm-es téglalapra. Kenjük meg vékonyan lekvárral, és a két szélére tegyük rá a meggyet. Hajtsuk rá a meggyre a tésztát és kissé tekerjük fel, hogy a közepén maradjon egy üres rész. A tésztát vágjuk ketté és tegyük tepsibe, majd ezután töltsük meg az üres részt töltelékkel. A tojásfehérjéket verjük habbá a porcukorral, majd keverjük hozzá a darált diót.
Sütés előtt kenjük meg óvatosan a kissé felvert tojással. Majd süssük 170 fokon légkeveréses sütőben 25 percig. Hagyjuk kihűlni utána szépen szeletelhető. Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.
Diós pápaszem Diós pápaszem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!