Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dupla szívtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

A két szívtortához:

8 db tojás
40 dkg cukor
1 dl olaj
2 dl tej
48 dkg liszt

Krémhez:

1 citrom leve
2 dl víz
30 dkg túró
4 dl hulala

Díszítéshez:

fondant
dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szívtortához 4 tojásból készítjük a tésztát. Kettőt sütünk belőle. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat 12 dkg cukorral, 0,5 dl olajjal, 1 dl tejjel kihabosítjuk, majd alaposan hozzákeverünk 24 dkg lisztet és 6 g sütőport. Végül a fehérjehabot. 24 cm-es szívformában megsütjük. 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt. Majd ha kihűlt kivágjuk és sütünk még egyet. Majd ha mindkettő elkészült az egyikből kivágunk egy kisebb darabot és összeillesztjük, ha jó elvágjuk őket és megtöltjük külön-külön. Betesszük a hűtőbe 5-6 órára majd egy tálcára tesszük összeillesztve, és ezen burkoljuk be fondanttal. Díszíthetjük még dekor cukorral és virágokkal is tetszés szerint.
A krémhez a túrót a vízzel, a citrom levével, a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és jól elkeverjük, végül a felvert hulalát keverjük hozzá.

Tálalás

24 szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Dupla szívtorta Dupla szívtorta Dupla szívtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!