
Fagyitorta


Hozzávalók
Fagyitorta
díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A második réteghez a vizet forraljuk fel 10 dkg cukorral és a másik vaníliás cukorral, majd öntsük hozzá a citrom kifacsart levét és egy kis reszelt citromhéjat is tehetünk bele. Ha kihűlt ehhez is keverjünk 2 dl felvert hulalát. Majd simítsuk a már megfagyott epres rétegre. Tegyük vissza a fagyasztóba.
A harmadik réteghez a tejet a maradék 5 dkg cukorral forraljuk fel, állandó kevergetés közben. Majd tördeljük bele a csokit és botmixerrel keverjük simára. Ha ez is teljesen kihűlt akkor keverünk hozzá 2 dl felvert hulalát, és rákenjük az előző már megfagyott citromos rétegre. Betesszük a fagyasztóba 4-5 órára.
Majd tálalás előtt levesszük az oldaláról a tortakarikát és a maradék 2 dl felvert hulalával és az ostyavirággal díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés




Fagyitorta
Hozzávalók
Fagyitorta
díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A második réteghez a vizet forraljuk fel 10 dkg cukorral és a másik vaníliás cukorral, majd öntsük hozzá a citrom kifacsart levét és egy kis reszelt citromhéjat is tehetünk bele. Ha kihűlt ehhez is keverjünk 2 dl felvert hulalát. Majd simítsuk a már megfagyott epres rétegre. Tegyük vissza a fagyasztóba.
A harmadik réteghez a tejet a maradék 5 dkg cukorral forraljuk fel, állandó kevergetés közben. Majd tördeljük bele a csokit és botmixerrel keverjük simára. Ha ez is teljesen kihűlt akkor keverünk hozzá 2 dl felvert hulalát, és rákenjük az előző már megfagyott citromos rétegre. Betesszük a fagyasztóba 4-5 órára.
Majd tálalás előtt levesszük az oldaláról a tortakarikát és a maradék 2 dl felvert hulalával és az ostyavirággal díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?