Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fagyitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fagyitorta

20 dkg eper
25 dkg cukor
1,5 dl víz
1 citrom
2 dl tej
1 db tojás
6 dkg étcsoki
8 dl hulala

díszítéshez:

ostyavirág

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az első réteghez az epret törjük össze, majd keverjük el 10 dkg cukorral és az egyik vaníliás cukorral. Majd keverjünk hozzá 2 dl felvert hulalát. Ezt simítsuk egy kapcsos tortaformába, aminek van alja. Tegyük a fagyasztóba.
A második réteghez a vizet forraljuk fel 10 dkg cukorral és a másik vaníliás cukorral, majd öntsük hozzá a citrom kifacsart levét és egy kis reszelt citromhéjat is tehetünk bele. Ha kihűlt ehhez is keverjünk 2 dl felvert hulalát. Majd simítsuk a már megfagyott epres rétegre. Tegyük vissza a fagyasztóba.
A harmadik réteghez a tejet a maradék 5 dkg cukorral forraljuk fel, állandó kevergetés közben. Majd tördeljük bele a csokit és botmixerrel keverjük simára. Ha ez is teljesen kihűlt akkor keverünk hozzá 2 dl felvert hulalát, és rákenjük az előző már megfagyott citromos rétegre. Betesszük a fagyasztóba 4-5 órára.
Majd tálalás előtt levesszük az oldaláról a tortakarikát és a maradék 2 dl felvert hulalával és az ostyavirággal díszítjük.

Tálalás

16 szelet.

Tárolás

Fagyasztóban.

Alternatív elkészítés

Készíthetjük bármilyen gyümölccsel az eper helyett. Ha valaki édesebben szereti emelheti a cukor mennyiségét is.
Fagyitorta Fagyitorta Fagyitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!