Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Főzött csokoládé fagylalt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Főzött csokoládé fagylalt

3 db tojássárgája
5 evőkanál cukor
1 evőkanál keményítő
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
3 dl zsírosabb tej (pl.:2,8%-os)
250 ml habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral habosra (fehéredésig) keverjük, hozzáadjuk, a keményítőt, kakaóport és simára keverjük. A csokoládét felolvasztjuk, a kettőt összekeverjük.
Gőz fölé tesszük, hozzáadjuk a tejet és addig kevergetjük gőz felett, míg be nem sűrűsödik. Ha sűrű lett, akkor levesszük a gőz fölül, és néha megkeverve kihűtjük. (Én nem értem rá ezt megvárni, a 28 fokban, így vízfürdőben hűtöttem ki hamar.)
Ha kihűlt, felverjük a habot, és beleforgatjuk a csokoládéba.
Egyenletesen elkeverjük, és jól zárható edénybe a fagyasztóba tesszük. 30 percenként 3-4 alkalommal egy kanállal jól elkeverjük. (Lehet mixerrel is)
Főzött csokoládé fagylalt Főzött csokoládé fagylalt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!