Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Trópusi kókuszfagyi

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Fagylalthoz:

200 ml hideg tej
3 evőkanál kókuszreszelék
135 g ananász (konzerv, lecsepegtetett súly)
4 evőkanál kókuszlikőr
4 db mini Bounty csokoládé

Díszítéshez:

2 db mini Bounty csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kókuszreszeléket forró serpenyőben kissé megpirítjuk, majd áttesszük egy tányérra, és hagyjuk kihűlni. Az ananászt szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsepegni. Az ananászdarabokat a kókuszlikőrrel pürésítjük. A 4 db mini Bountyt apró darabokra vágjuk.

Elkészítés:

Fagylalt:
A 200 ml hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntünk és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Az ananászpürét, a kókuszreszeléket és a Bounty darabokat óvatosan hozzáforgatjuk. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.

Díszítés:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percig, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, utána adagoljuk. A Bounty csokikat megfelezzük, díszítjük velük a fagylaltot, majd tálaljuk.

Tipp:

Alkoholmentes verzió: a pürésítéshez a kókuszlikőr helyett az ananász levéből használhatunk.
Trópusi kókuszfagyi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!