Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Trópusi kókuszfagyi

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

Fagylalthoz:

200 ml hideg tej
3 evőkanál kókuszreszelék
135 g ananász (konzerv, lecsepegtetett súly)
4 evőkanál kókuszlikőr
4 db mini Bounty csokoládé

Díszítéshez:

2 db mini Bounty csokoládé

Elkészítés

Előkészítés:

A kókuszreszeléket forró serpenyőben kissé megpirítjuk, majd áttesszük egy tányérra, és hagyjuk kihűlni. Az ananászt szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsepegni. Az ananászdarabokat a kókuszlikőrrel pürésítjük. A 4 db mini Bountyt apró darabokra vágjuk.

Elkészítés:

Fagylalt:

A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a fagylaltport, és konyhai robotgéppel (habverővel) a legalacsonyabb fokozaton kicsit összekeverjük, majd 3 perc alatt, a legmagasabb fokozaton felverjük. Az ananászpürét, a kókuszreszeléket és a Bounty darabokat óvatosan hozzáforgatjuk. A krémet fagyasztható dobozba tesszük, lefedjük, és minimum 4 órára fagyasztóba tesszük (- 18 °C).

Díszítés:

A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percig, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, utána adagoljuk. A Bounty csokikat megfelezzük, díszítjük velük a fagylaltot, majd tálaljuk.

Tipp:

Alkoholmentes verzió: a pürésítéshez a kókuszlikőr helyett az ananász levéből használhatunk.
Trópusi kókuszfagyi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
2 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
2 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
3 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
2 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
1 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!