Trópusi kókuszfagyi
Hozzávalók
Fagylalthoz:
1 tasak Dr. Oetker Fagylaltpor vaníliás
200 ml hideg tej
3 evőkanál kókuszreszelék
135 g ananász (konzerv, lecsepegtetett súly)
4 evőkanál kókuszlikőr
4 db mini Bounty csokoládé
Díszítéshez:
2 db mini Bounty csokoládé
Elkészítés
Előkészítés:
A kókuszreszeléket forró serpenyőben kissé megpirítjuk, majd áttesszük egy tányérra, és hagyjuk kihűlni. Az ananászt szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsepegni. Az ananászdarabokat a kókuszlikőrrel pürésítjük. A 4 db mini Bountyt apró darabokra vágjuk.
Elkészítés:
Fagylalt:
A 200 ml hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntünk és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Az ananászpürét, a kókuszreszeléket és a Bounty darabokat óvatosan hozzáforgatjuk. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Díszítés:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percig, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, utána adagoljuk. A Bounty csokikat megfelezzük, díszítjük velük a fagylaltot, majd tálaljuk.
A 200 ml hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntünk és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Az ananászpürét, a kókuszreszeléket és a Bounty darabokat óvatosan hozzáforgatjuk. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Díszítés:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percig, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, utána adagoljuk. A Bounty csokikat megfelezzük, díszítjük velük a fagylaltot, majd tálaljuk.
Tipp:
Alkoholmentes verzió: a pürésítéshez a kókuszlikőr helyett az ananász levéből használhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Trópusi kókuszfagyi
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Fagylalthoz:
1 tasak Dr. Oetker Fagylaltpor vaníliás
200 ml hideg tej
3 evőkanál kókuszreszelék
135 g ananász (konzerv, lecsepegtetett súly)
4 evőkanál kókuszlikőr
4 db mini Bounty csokoládé
Díszítéshez:
2 db mini Bounty csokoládé
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kókuszreszeléket forró serpenyőben kissé megpirítjuk, majd áttesszük egy tányérra, és hagyjuk kihűlni. Az ananászt szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsepegni. Az ananászdarabokat a kókuszlikőrrel pürésítjük. A 4 db mini Bountyt apró darabokra vágjuk.
Elkészítés:
Fagylalt:
A 200 ml hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntünk és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Az ananászpürét, a kókuszreszeléket és a Bounty darabokat óvatosan hozzáforgatjuk. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Díszítés:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percig, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, utána adagoljuk. A Bounty csokikat megfelezzük, díszítjük velük a fagylaltot, majd tálaljuk.
A 200 ml hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntünk és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Az ananászpürét, a kókuszreszeléket és a Bounty darabokat óvatosan hozzáforgatjuk. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Díszítés:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percig, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, utána adagoljuk. A Bounty csokikat megfelezzük, díszítjük velük a fagylaltot, majd tálaljuk.
Tipp:
Alkoholmentes verzió: a pürésítéshez a kókuszlikőr helyett az ananász levéből használhatunk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?