Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű forralt bor

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Egyszerű forralt bor

1 üveg vörösbor
4-5 szelet narancs héjával együtt
szegfűszeg
egész fahéj
cukor
2-4 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókat egy lábasba tesszük, a fűszereket ízlés szerint tesszük bele. Akkor kóstoljuk meg, mikor már kész van a forralt bor, és igazán akkor ízesítjük a cukorral is.
A lényeg, hogy semmiképp ne forrjon, hanem amikor elkezd habosodni az ital, vegyük le a tűzről.
Forralt bornak sosem szabad forrnia, mert kimegy belőle az alkohol.

Alternatív elkészítés

A narancsot túl sokáig ne hagyjuk benne, mert könnyen keserű ízt adhat a bornak.
Fahéjat se vigyük túlzásba, egy üveg borhoz kb. 4-6 egész fahéjat tegyünk.
Egyszerű forralt bor

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!