Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalácsos forró csoki

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók 2 adaghoz:

1 evőkanál kristálycukor
8 dkg tejcsokoládé(bármilyen furcsa én sima Spar-os tejcsokiból csináltam)
4 dl tej
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
tejszínhab
víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

4 evőkanál forró vízhez hozzáadom a kakaóport,a cukrot és a fűszerkeveréket. Egy edényben felteszem melegíteni a tejet, és belekockázom a tejcsokit. Addig kevergetem, amíg a csoki el nem olvad, ezután hozzáöntöm a megfűszerezett kakaót, és felforralom.
Forrás után csészékbe öntöm, tejszínhabbal díszítem, amit megszórok kakaóporral vagy fahéjjal.(a fahéj vágykeltő hatású :D)
Mézeskalácsos forró csoki

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!