Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Birsalmasajtos bukta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Birsalmasajtos bukta

2 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
2 evőkanál cukor
1 db tojás
2 evőkanál tejföl
50 dkg liszt
10 dkg Rama (olvasztott)
25 dkg birsalmasajt
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 evőkanál cukorral. Ha ez kész, akkor hozzáadjuk a lisztet, a maradék cukrot, a tojást, a tejfölt, a gondolatnyi sót és a kb. 4 dkg olvasztott Rama margarint. Addig gyúrjuk, amíg közepesen lágy tésztát nem kapunk. Ha túl lágy a tészta, akkor tehetünk hozzá még lisztet, ha viszont száraznak találjuk, akkor még egy kis tejfölt. A kigyúrt tésztát lisztezett deszkán, konyharuhával lefedve kb. 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük.
Ha már megkelt, akkor kb. 3 mm-re kinyújtjuk. Akkor jó a tészta, ha a nyújtás során pici légbuborékokat látunk a tésztában. A nyújtás során egy nagy kockát kapunk, amit kb.10x10-es kockákra vágunk. Minden tésztakockára 1 teáskanálnyi birsalmasajtot halmozunk, majd egyesével feltekerjük őket és egy kikent tepsibe sorakoztatjuk őket, enyhén "szorosan", így majd a sütés alatt csakis fölfelé tudnak növekedni. Olvasztott, langyos Rama margarinnal bőven lekenjük a buktákat, majd pihentetjük őket kb. 10 percig, amíg a sütő 180 fokon meleg nem lesz.
Ezután kb. 20-30 percig sütjük. Ha kisült porcukorral meghintve tálaljuk.
Birsalmasajtos bukta Birsalmasajtos bukta Birsalmasajtos bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!