Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Finom pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 kg liszt
30 dkg zsír
5 dk g élesztő
2 db tojássárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
kevés tej
pici cukor

Tetejére:

tojásfehérje
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt kevés tejben, kb. 0,5 dl cukorral megfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, összemorzsoljuk a fagyos zsírral, belekeverjük a reszelt sajtot, tojások sárgáját, és a megfuttatott élesztőt. Ha szükséges, még egy kevés tejet hozzáöntve alaposan összegyúrjuk, kinyújtjuk, hajtogatjuk, és fél órát pihentetjük. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, majd ujjnyi vastagra nyújtva, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180:-200 fokon megsütjük.

Tálalás

kb: 65 db

Tárolás

Konyharuhával letakarva.
Finom pogácsa Finom pogácsa Finom pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!