Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szerencse Lóhere

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

40 g póréhagyma
fél kisebb paprika (40 g)
1 evőkanál olaj
1 evőkanál sűrített paradicsom
50 g főtt sonka
2 evőkanál 20 %-os tejföl
25 g reszelt sajt (pl. Ementáli)
frissen őrölt bors

Ezenkívül:

1 evőkanál tej
1 felvert tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szerencse Lóhere hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a tasakon lévő utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A póréhagymát megmossuk, félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A paprikát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk.
Egy teflonedényben az olajat felhevítjük, majd közepes hőmérsékleten a hagymát és a paprikát kb. 5 percig üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és hagyjuk a masszát kicsit kihűlni. A sonkát felkockázzuk és hozzáadjuk a tejfölt a sajtot, az étkezési keményítőt, majd a zöldséges masszát. (kép 1) Az egészet sóval és borssal ízesítjük.

Leveles tészta:
A leveles tésztából szív alakú kiszúró forma segítségével kb. 5 cm nagyságú szíveket szaggatunk. (A tészta kb. 48 db szívecske szaggatására elegendő.)
A szívek felét megtöltjük egy kisebb halomnyi töltelékkel. (kép 2)
A töltetlen szíveket kenjük meg felvert tojással és helyezzük rá a töltött szívekre. Nyomjuk össze az oldalakat egy villa segítségével. (kép 3) A maradék tésztából formázzunk vékony csíkokat, melyek a lóhere szárai lesznek. Helyezzük a tepsibe 4 szívecskét úgy, hogy egy lóhereformát alkosson, majd nyomjuk a sütemény közepébe egy lóhere szárat is.
A Szerencse Lóhere sütemény tetejét kenjük le felvert tojással, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után még melegen tálaljuk a Szerencse Lóhere süteményt.

Tippek

A Szerencse Lóhere sütemény tetejét ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal, sajttal, köménymaggal sütés előtt.
Szerencse Lóhere

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!