Diós-mogyorókrémes szívek
Hozzávalók
Leveles tészta:
Töltelék:
A kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük és kitekerjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Összekeverjük a hozzávalókat és egyenletesen a tésztára kenjük.
A tésztát a rövid oldal mentén áthajtjuk, megnyomkodjuk és kb. 2 cm-es kb. 16 darab csíkra felvágjuk. A csíkokat megcsavarjuk és egy kicsit széthúzzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben szív alakokat formázunk belőlük.
A végeket kevés tojással megkenjük, összenyomjuk és a Diós-mogyorókrémes szívek sütemény tetejét tojással megkenjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp
Diós-mogyorókrémes szívek
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Leveles tészta:
Töltelék:
A kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük és kitekerjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Összekeverjük a hozzávalókat és egyenletesen a tésztára kenjük.
A tésztát a rövid oldal mentén áthajtjuk, megnyomkodjuk és kb. 2 cm-es kb. 16 darab csíkra felvágjuk. A csíkokat megcsavarjuk és egy kicsit széthúzzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben szív alakokat formázunk belőlük.
A végeket kevés tojással megkenjük, összenyomjuk és a Diós-mogyorókrémes szívek sütemény tetejét tojással megkenjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?