Spenótspirál
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés
A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Az olajat felforrósítjuk. Hozzáadjuk a spenótot és a hagymát, majd keverés közben rövid idő alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a borsot, a szerecsendiót és az ételízesítőt. Jól elkeverjük, pár percig pároljuk. Beleszitáljuk és elkeverjük a lisztet, majd levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd 6 darab 12 cm átmérőjű kört szaggatunk. A köröket egyenként 4 helyen bevagdossuk (lásd fotó), majd a tojást felverjük és megkenjük vele a tésztát. A tészták közepébe egy evőkanál tölteléket teszünk, és megszórjuk némi juhsajttal. A tészta egyik negyedét ráhajtjuk a töltelékre, majd az óramutató járásával megegyezően ráhajtjuk a többi negyedet is. A “spirálokat” a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük, az előmelegített sütő közepébe toljuk és a spenótos finomságot készre sütjük. Sütés után a sütőrácson hűlni hagyjuk.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Öntet:
Összekeverjük a hozzávalókat és a megsült spenótspirálok mellé tálaljuk.
Tipp
Spenótspirál
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Öntethez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Az olajat felforrósítjuk. Hozzáadjuk a spenótot és a hagymát, majd keverés közben rövid idő alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a borsot, a szerecsendiót és az ételízesítőt. Jól elkeverjük, pár percig pároljuk. Beleszitáljuk és elkeverjük a lisztet, majd levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd 6 darab 12 cm átmérőjű kört szaggatunk. A köröket egyenként 4 helyen bevagdossuk (lásd fotó), majd a tojást felverjük és megkenjük vele a tésztát. A tészták közepébe egy evőkanál tölteléket teszünk, és megszórjuk némi juhsajttal. A tészta egyik negyedét ráhajtjuk a töltelékre, majd az óramutató járásával megegyezően ráhajtjuk a többi negyedet is. A “spirálokat” a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük, az előmelegített sütő közepébe toljuk és a spenótos finomságot készre sütjük. Sütés után a sütőrácson hűlni hagyjuk.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Öntet:
Összekeverjük a hozzávalókat és a megsült spenótspirálok mellé tálaljuk.
Tipp
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?