Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-fokhagymás csavart stangli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 9 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

50 g tejföl 20%-os
1 gerezd fokhagyma
160 g vékonyra szeletelt feketeerdei sonka

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)
némi víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A fokhagymát megpucoljuk, finomra reszeljük és a tejfölhöz adjuk.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a fokhagymás tejföllel. Függőlegesen ráhelyezzük a sonkacsíkokat, a csíkok között egy-egy cm távolságot hagyva. A tésztát a sonkaszeletek mentén felszeleteljük, az így kapott egy-egy darab tészta két végét megfogjuk és ellentétes irányban megcsavarjuk. A stanglikat a tepsibe helyezzük, majd a vízzel felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

Mártogatósként tejföllel és zöldfűszerekkel tálaljuk.
Sonkás-fokhagymás csavart stangli Sonkás-fokhagymás csavart stangli Sonkás-fokhagymás csavart stangli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!