Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tavaszi leveles virágok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Muffinsütő (5 cm átmérőjű mélyedésekkel):

némi margarin

Tésztához:

Töltelékhez:

250 ml tej
1 púpozott evőkanál cukor

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Tavaszi leveles virágok sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kisimítjuk és virág alakú kiszúróval 10 db virágformát (kb. 9 cm átmérőjű) vágunk ki belőle. Egy margarinnal kikent muffinsütő mélyedéseibe (kb. 5 cm átmérőjű) nyomkodjuk a tésztavirágokat és a szirmokat kisimítjuk. A tésztát villával megszurkáljuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt elősütjük (1. ábra).

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pudingot a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, majd félretesszük. A tésztavirágokat a sütőből kivéve a pudinggal megtöltjük (2. ábra), felvert tojással megkenjük, majd a tepsit újra a sütőbe helyezzük újabb 10-12 percre.
Sütés után a Tavaszi leveles virágok süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk.

Tipp:

A Tavaszi leveles virágok sütemény tölteléke elkészíthető Dr. Oetker Eredeti Csokoládés pudinggal is.
A sütemény kreatívan díszíthető cukrászati dekortermékekkel.
A Tavaszi leveles virágok sütésre kész tésztából gyorsan elkészíthető sütemény. A sütemény muffinformában készül. A muffinformába helyezett virágkehely formákat sütés előtt megtöltjük a krémmel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!