Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-húsvéti nyuszi

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14-16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14-16 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

30 g cukor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
25 g Rama margarin

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Díszítéshez:

30 g porcukor
125 g mascarpone
1 darab kezeletlen héjú narancs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kisimítjuk, keresztben félbevágjuk és az egyik lapot a megolvasztott margarinnal megkenjük. A töltelék hozzávalóit evőkanállal összekeverjük, a tésztára kanalazzuk, majd egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta alsó és felső részén egy fél cm-es csíkot szabadon hagyunk. A maradék margarinnal meglocsoljuk, végül ráhelyezzük a másik lapot, s kézzel az egészet kissé megnyomkodjuk. A tésztát fekvő helyzetbe forgatjuk 1,5 cm-es csíkokra vágjuk (1. ábra) és néhány csíkot a két végét összefogva megtekerünk úgy, hogy a végén egy kis lyukat hagyunk. A maradék tésztadarabokból középen összefogva és a végüket lefelé hajtva nyuszifüleket formázunk (2. ábra). A tésztát a sütőpapírral együk a tepsibe (kb. 40x30 cm) helyezzük, majd a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk. A mascarponét a porcukorral együtt konyhai robotgéppel (habverő) elkeverjük. Habzsákba töltjük és csillagfejű kinyomóval díszt nyomunk a tésztafonatok alsó felére és a nyuszifülekre orr gyanánt. Végül a narancsot megpucoljuk, a héjából hajszálvékony csíkokat vágunk, és ezekkel, valamint a rózsaszín dekor gyöngyökkel díszítjük a Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény tetejét.

Tipp:

A kakaópor helyett használhatunk csupán fahéjas tölteléket is - 15 g cukor és egy teáskanál fahéj keverékével - a Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény elkészítéséhez.
További érdekes receptekért nézd meg a Húsvéti receptek oldalunkat is!
A Kakaós-húsvéti nyuszi mókás ünnepi, húsvéti sütemény gyerekeknek. A kettéosztott és megkent, egymásra borított tésztát ollóval csíkokra vágjuk. A Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény a csíkok tekerésével alakítható nyuszi formára.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!