Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás-banános pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

300 ml hideg tej
100 g tejföl (20%-os)
1 darab banán (100 g, hámozott súly)
30 g darabolt törökmogyoró
30 g karamellkocka
30 g kis kockákra vágott tetszőleges tej- vagy étcsokoládé

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Vaníliás-banános pohárdesszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A banánt meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk.

Elkészítés:

A tejet és a tejfölt keverőtálba tesszük. A krémport hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (habverővel), a legalacsonyabb fokozaton rövid idő alatt összekeverjük. Ezután az egészet kb. 3 perc alatt, a legmagasabb fokozaton felverjük.
A krémet felváltva a mogyoródarabokkal, a karamellkockákkal és a csokikockákkal poharakba rétegezzük. Tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük a Vaníliás-banános pohárdesszert finomságot.

Tipp:

A desszertet banán helyett alma- vagy eperdarabkákkal is elkészíthetjük.
Ízlés szerint egyéb - csokis, karamellás, epres - pudingból is elkészíthetjük a Vaníliás-banános pohárdesszert rétegeit.
A Vaníliás-banános pohárdesszert látványos és finom pohárkrém desszert jeles napokra, családi ünnepekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!