Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors csokoládés-vaníliás desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 adag elkészítéséhez

Díszítéshez:

tetszőleges ostyarolók
friss gyümölcsök

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Krém:
Az Aranka Krémeket a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük. 300 ml hideg tejet keverőtálba öntünk, hozzáadjuk a csokoládés krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A maradék 300 ml tejet egy másik keverőtálba öntjük, és hasonlóan elkészítjük a vaníliaízű krémport is.

Rétegezés:
A kétféle krémet felváltva desszertes poharakba rétegezzük. Egy kanál segítségével összemárványozzuk a krémeket. Díszítésig hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A desszertet ostyarolókkal és friss gyümölcsökkel díszítjük.

Tippek:

A krémeket habzsákba vagy fagyasztótasakba (amelynek az egyik sarkát levágjuk) is tölthetjük, és így adagoljuk a desszertes poharakba. Ez különösen egyszerű keskeny poharak esetén.

Tejszínesre is elkészíthetjük a krémeket, ehhez ízenként 200 ml tejet és 100 ml habtejszínt használjunk.
A csokoládé és a vanília klasszikus ízvilágát kombinálja a Gyors csokoládés-vaníliás pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!