Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Desszert-bár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 adag elkészítéséhez

kb. 60 g étcsokoládé
kb. 16 db fagylaltos tölcsér
kb. 250 g vegyes gyümölcs, pl. málna, eper, áfonya, szőlő
tetszőleges cukorkák, gumicukrok, kekszek
300 ml hideg tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Desszert-bár pohárkrém hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az étcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis ecset segítségével vékonyan megkenjük a tölcsérek peremét és felső részét (kívül és belül) az olvasztott csokoládéval. A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, ha szükséges, felszeleteljük. A kekszeket, ha szükséges, feldaraboljuk. Az előkészített gyümölcsöket, kekszeket és egyéb édességeket kis tálkákba tesszük.

Elkészítés:

Krém:

Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük (10 mm Ø). Habzsák helyett fagyasztótasakba is tehetjük, amelynek az egyik sarkát levágjuk. A krémet szétosztjuk a fagylaltos tölcsérekben. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük a pohárkrém desszertet.

Tálalás:

A fagylaltos tölcsérekből és a kis tálkákból kialakítjuk a desszert-bárt. A krémmel megtöltött tölcséreket mindenki ízlés szerint dekorálhatja az előkészített gyümölcsökkel és édességekkel.

Tipp:

Mogyoróízű vagy csokoládés Aranka Krémet is használhatunk a pohárkrém elkészítéshez.
A Desszert-bár pohárkrém csokoládé és karamellöntettel is gazdagítható.
A Desszert-bár pohárkrém cukrászati dekortermékekkel édességekkel és/vagy gyümölcsökkel gazdagítható finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!