Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés - barackos pohárkrém

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

300 ml tej
200 ml hideg tejszín
100 g keksz csokoládédarabokkal
4 evőkanál baracklikőr
1 doboz barack (kb. 240 g)

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Gála krémpudingport a tasakon lévő leírás szerint, de csak 300 ml tej felhasználásával elkészítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémpudingba forgatjuk. A kekszet durva darabokra törjük, és egy evőkanálnyit félreteszünk. A többi kekszet desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk és 1-1 evőkanálnyi baracklikőrrel meglocsoljuk. A barackot egy szűrőn lecsepegtetjük és felkockázzuk. Egy kisebb mennyiséget a díszítéshez félreteszünk, a többit a kekszdarabokon elosztjuk. A krémpudingot átkeverjük, majd a barackra rétegezzük. A desszertet a félretett barackkal díszítjük és tálalásig hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt kekszdarabokkal díszítjük.
A Csokoládés - barackos pohárkrém dekoratív, látványos desszert vendégvárónak, vagy étkezés után, szülinapi partira, családi ünnepekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!