Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tavaszcsalogató zöldséges pillangók

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk. cukor
3 dl tej
2 kk. só
5 dkg margarin

Töltelékhez:

1 zöldfűszeres tömlős sajt
1 csipet só (nagy)
1 csipet őrölt szerecsendió
5 dkg zöldborsó
1 fej lilahagyma (nagy)
15 dkg kukorica
1 nagyobb méretű piros kaliforniai paprika fele
1 kiscsokor metélőhagyma
10 dkg trappista sajt

Kenéshez:

1 tojássárgája

Szóráshoz:

1 tk. szezámmag

Átgőzöléshez:

2 ek. tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át.
A lilahagymát és a paprikát kockázzuk fel.
A metélőhagymát vágjuk apróra.
A kukoricát mossuk át és hagyjuk lecsepegni.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
Megkenjük a tömlős sajttal.
Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval.
Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a paprikát, a borsót, a kukoricát, végül a metélőhagymát.
Ráreszeljük a trappista sajtot.
A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük.
Szélesebb trapézokat vágunk a rúdból.
Egy lisztbe mártott fakanál nyelével középen jól lenyomjuk a tészták közepét, hogy a két oldala kicsit felfelé forduljon.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
Előmelegítjük a sütőt.
A tészták tetejét megkenjük tojás sárgával és szórunk rá kevéske szezámmagot.
Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.

Tálalás

10 nagyobb méretű pillangó lett ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Tavaszcsalogató zöldséges pillangók Tavaszcsalogató zöldséges pillangók Tavaszcsalogató zöldséges pillangók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!