Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Réteges tepertős pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1,5 dl tej
1,5 dl tejföl
2 dkg élesztő
1 tk cukor
5 dkg zsír vagy margarin
3-4 ek bor
2 tk só
30 dkg darált tepertő

Tetejére:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt megfuttatjuk a cukros langyos tejben, majd a többi hozzávalóval lágy rétestésztát készítünk. Kinyújtjuk, majd rákenjük a darált tepertőt, hajtogatjuk 4-szer, közben 20 percet pihentetjük a tésztát meleg helyen. Végül 2 cm vastagra kinyújtva, tetejét megrácsozva közepes méretű szaggatóval kiszúrjuk, tepsibe rakjuk és még 30 percig kelesztjük. Tetejét felvert tojással megkenjük, előmelegített 220°-os sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés:
A pogácsát mindig gyorsan kell sütni különben kiszárad!
Réteges tepertős pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!