Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Teljes kiőrlésű pogi

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Teljes kiőrlésű pogi

50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 kisdoboz tejföl
13 dkg vaj
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 dl tej
egy marék mag ízlés szerint (pl.:lenmag)

Tetejére:

1 tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókból tésztát készítünk, majd meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra, bevagdossuk a tetejét és szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a sárgájával jó fél órát kelesztjük. 180-200 fokon megsütjük.

Alternatív elkészítés

Nagyon kíváncsi voltam egy egészséges pogira :) Ezt az ízt is meg lehet szokni :)
Teljes kiőrlésű pogi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!