Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Burgonyás pogácsa

80 dkg liszt
25 dkg Rama
5 dkg zsír
3 dkg élesztő
3 dl tej
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál só
25-30 dkg burgonya
2 db tojás

Kenéshez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A burgonyákat megfőzzük, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni.
1 dl tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt majd 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a zsírt, a Ramát és összemorzsoljuk őket, majd mehet hozzá a tojás, só, a felfuttatott élesztő a maradék 2 dl tej és a kihűlt burgonya. Az egészet jól összegyúrjuk, dagasztjuk, majd tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen 1,5 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk 1,5 cm magasra, késsel becsíkozzuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Két tenyerünk közt kicsit megsodorgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 30 percig letakarva kelesztjük még. Érdemes helyet hagyni köztük, mert még sütés közben is fognak kicsit nőni. A tojást kis tálba villával felverjük, majd megkenjük a pogácsákat és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

Tálalás

Kb. 70-75 db

Tárolás

2-3 nap múltán is nagyon finom puha, nem szárad ki.
Burgonyás pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
53 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!