Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olcsó hájas pogácsa /Zsuzsika nénitől/

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Háj elkészítése:

25 dkg darált háj
5 dkg liszt

Rétes tészta elkészítése:

45 dkg liszt
5 dkg vaj
2 tojássárgája
1,5 evőkanál ecet 20%
1 csapott evőkanál tengeri só
2,5 dl langyos víz

Tetejére:

1 tojás
kevés reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hájat a kicsi liszttel eldolgozzuk, és hűvös helyre tesszük.
A rétestészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, kinyújtjuk és rákenjük a hájas lisztet.
Alulról felfelé hajtjuk úgy, hogy a felső hajtás pontosan a szélén legyen, én először balról hajtok a háromnegyedéig, utána jobbról. Félretesszük, letakarjuk és 20 perc pihenés után még 3 x megismételjük a hajtogatást mindig 20 perc pihentetés közben. Utolsó hajtogatás után befedve hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap kivettem a hűtőből kinyújtottam kb. 1 cm vastagságúra, kicsit megütögettem egy pogácsa szaggatóval és forró vízbe mártogatott, közepes pogácsa szaggatóval, kiszaggattam. Megkentem a felvert tojással. Az egyik tepsi így készült, a többire raktam egy csipet sajtot. Begyújtottam a sütőt, addig pihent még a 200 c fokra felmelegedett a sütő.
Légkeverős állásban kb. 180 c fokon 15-20 perc alatt készen volt. Én is meglepődtem, hogy mekkorára nőttek sütőpor és élesztő nélkül. Nekem 2 nagy tepsivel lett Kb. 40-45 db

Alternatív elkészítés

Konyharuhával letakarva sokáig eláll. De ez nekünk gyorsan elfogyott.

Személyes megjegyzés

Volt előre elkészített, ledarált háj a mélyhűtőben. Kiolvasztottam, és kipróbáltam ezt a receptet, ami nem drága, csak a hajtogatás miatt sok idő. De este elkészíthető és másnap süthető.
Olcsó hájas pogácsa /Zsuzsika nénitől/ Olcsó hájas pogácsa /Zsuzsika nénitől/

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!