
Olcsó hájas pogácsa /Zsuzsika nénitől/


Hozzávalók
Háj elkészítése:
Rétes tészta elkészítése:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A rétestészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, kinyújtjuk és rákenjük a hájas lisztet.
Alulról felfelé hajtjuk úgy, hogy a felső hajtás pontosan a szélén legyen, én először balról hajtok a háromnegyedéig, utána jobbról. Félretesszük, letakarjuk és 20 perc pihenés után még 3 x megismételjük a hajtogatást mindig 20 perc pihentetés közben. Utolsó hajtogatás után befedve hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap kivettem a hűtőből kinyújtottam kb. 1 cm vastagságúra, kicsit megütögettem egy pogácsa szaggatóval és forró vízbe mártogatott, közepes pogácsa szaggatóval, kiszaggattam. Megkentem a felvert tojással. Az egyik tepsi így készült, a többire raktam egy csipet sajtot. Begyújtottam a sütőt, addig pihent még a 200 c fokra felmelegedett a sütő.
Légkeverős állásban kb. 180 c fokon 15-20 perc alatt készen volt. Én is meglepődtem, hogy mekkorára nőttek sütőpor és élesztő nélkül. Nekem 2 nagy tepsivel lett Kb. 40-45 db
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés



Olcsó hájas pogácsa /Zsuzsika nénitől/
Hozzávalók
Háj elkészítése:
Rétes tészta elkészítése:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A rétestészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, kinyújtjuk és rákenjük a hájas lisztet.
Alulról felfelé hajtjuk úgy, hogy a felső hajtás pontosan a szélén legyen, én először balról hajtok a háromnegyedéig, utána jobbról. Félretesszük, letakarjuk és 20 perc pihenés után még 3 x megismételjük a hajtogatást mindig 20 perc pihentetés közben. Utolsó hajtogatás után befedve hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap kivettem a hűtőből kinyújtottam kb. 1 cm vastagságúra, kicsit megütögettem egy pogácsa szaggatóval és forró vízbe mártogatott, közepes pogácsa szaggatóval, kiszaggattam. Megkentem a felvert tojással. Az egyik tepsi így készült, a többire raktam egy csipet sajtot. Begyújtottam a sütőt, addig pihent még a 200 c fokra felmelegedett a sütő.
Légkeverős állásban kb. 180 c fokon 15-20 perc alatt készen volt. Én is meglepődtem, hogy mekkorára nőttek sütőpor és élesztő nélkül. Nekem 2 nagy tepsivel lett Kb. 40-45 db
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?