Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Földimogyorós golyó

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Földimogyorós golyó

300 g cukor
1 dl víz
125 g vaj
200 g darált háztartási keksz
200 g őrölt földimogyoró

Bevonat:

100 g étcsokoládé
20 g vaj
3 evőkanál olaj
200 g durvára vágott földimogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Öntsünk a vizet egy kis lábasba, melegítés közben adjunk hozzá a cukrot és forrásig kevergessük. Hagyjuk egy percig forrni, majd adjuk hozzá a vajat. Amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk a kekszet és a földimogyorót. Majd hagyjuk kihűlni, kisebb golyókat formálunk a masszából. A csokit összeolvasztjuk gőz felett a vajjal és az olajjal, majd belemártjuk a golyókat. Végül meghengergetjük a durvára vágott földimogyoróban.
Földimogyorós golyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!