Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenye golyó

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gesztenye golyó

0,5 kg gesztenye massza (két csomag cukrozott)
1,4 dl tejszín
16 dkg darált keksz
16 dkg Rama
Cukrozott meggybefőtt
1 kávéskanál rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A gesztenye masszát felolvasztjuk (Én általában reggel kiveszem a mélyhűtőből és délre ki is olvad)
A masszát kicsit áttöröm villával, majd hozzáadom a darált kekszet. A margarint és a tejszínt felváltva csurgatom bele, mert elképzelhető, hogy nem fog bele kelleni az egész mennyiség. Majd hozzáadom a rumaromát is. A lényeg, hogy egy formázható masszát kapjunk.
Ezután negyed órára hűtőbe teszem, hogy picit lehűljön, majd pici golyókat formázok belőle úgy, hogy egy-egy meggyet teszek mindegyik süti közepébe. A formázás után egyenként meghempergetem a golyókat a tortadarában, majd tálalásig hűtőben pihentetem.

Tálalás

Én mindig szoktam venni mini muffin papírokat (arany mutat a legjobban) és abba teszem őket bele. Így nagyon gusztusosak lesznek, és egy házibuli alkalmával kényelmesen ehetőek.
Gesztenye golyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!