Kakaós-meggyes sütés nélkül
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Csoki öntet:
Elkészítés
Előkészítés
A meggybefőttekről leöntjük a levet egy edénybe, amibe főzzük a krémet.
Elkészítés
Lábasban a vajat megolvasztjuk, bele a cukrot, kakaót és jól elkeverjük. Állandó keverés mellett belecsurgatjuk az felvert tojást, 1-2 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik. A többi hozzávalót kézzel belekeverjük és a tejet úgy adagoljuk, hogy jól formázható masszát kapjunk, ne legyen nagyon ragacsos.
KRÉM KÉSZÍTÉS:
A hideg meggylébe belekeverjük a pudingporokat, csomómentesre, és elkezdjük főzni, míg be nem sűrűsödik. Elzárjuk a lángot, belekeverjük a cukrot és a meggyet. (a meggyet én most kihagytam, mert megmaradt meggylevet használtam) Langyosra hűtjük.
CSOKI ÖNTET:
A tejben megolvasztjuk a csokikat, főzzük kb. fél percig. Mikor jó sűrű krémes lehúzzuk a gázról és beleteszünk egy kis rumaromát.
ÖSSZEÁLLÍTÁS.
Kevés kekszmorzsát szórunk a tálca aljára, és beleegyengetjük a tésztát a kezünkkel.
Rákenjük a krémet, és melegen rácsurgatjuk a csokiöntetet a tetejére.
Tálalás
Tárolás
Kakaós-meggyes sütés nélkül
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A meggybefőttekről leöntjük a levet egy edénybe, amibe főzzük a krémet.
Elkészítés
Lábasban a vajat megolvasztjuk, bele a cukrot, kakaót és jól elkeverjük. Állandó keverés mellett belecsurgatjuk az felvert tojást, 1-2 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik. A többi hozzávalót kézzel belekeverjük és a tejet úgy adagoljuk, hogy jól formázható masszát kapjunk, ne legyen nagyon ragacsos.
KRÉM KÉSZÍTÉS:
A hideg meggylébe belekeverjük a pudingporokat, csomómentesre, és elkezdjük főzni, míg be nem sűrűsödik. Elzárjuk a lángot, belekeverjük a cukrot és a meggyet. (a meggyet én most kihagytam, mert megmaradt meggylevet használtam) Langyosra hűtjük.
CSOKI ÖNTET:
A tejben megolvasztjuk a csokikat, főzzük kb. fél percig. Mikor jó sűrű krémes lehúzzuk a gázról és beleteszünk egy kis rumaromát.
ÖSSZEÁLLÍTÁS.
Kevés kekszmorzsát szórunk a tálca aljára, és beleegyengetjük a tésztát a kezünkkel.
Rákenjük a krémet, és melegen rácsurgatjuk a csokiöntetet a tetejére.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?