Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-meggyes sütés nélkül

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

102 g vaj
5-6 ek. cukor
1 tojás
kb. 1 dl tej
500 g darált keksz
4 ek. lekvár
2 ek. rumaroma

Krém:

2 üveg meggybefőtt
2 csomag puncspuding
6 ek. cukor

Csoki öntet:

2 db tortabevonó tejcsoki
0,5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előkészítjük a hozzávalókat, és egy mélyebb falú tálcát.
A meggybefőttekről leöntjük a levet egy edénybe, amibe főzzük a krémet.

Elkészítés

TÉSZTA KÉSZÍTÉS
Lábasban a vajat megolvasztjuk, bele a cukrot, kakaót és jól elkeverjük. Állandó keverés mellett belecsurgatjuk az felvert tojást, 1-2 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik. A többi hozzávalót kézzel belekeverjük és a tejet úgy adagoljuk, hogy jól formázható masszát kapjunk, ne legyen nagyon ragacsos.
KRÉM KÉSZÍTÉS:
A hideg meggylébe belekeverjük a pudingporokat, csomómentesre, és elkezdjük főzni, míg be nem sűrűsödik. Elzárjuk a lángot, belekeverjük a cukrot és a meggyet. (a meggyet én most kihagytam, mert megmaradt meggylevet használtam) Langyosra hűtjük.
CSOKI ÖNTET:
A tejben megolvasztjuk a csokikat, főzzük kb. fél percig. Mikor jó sűrű krémes lehúzzuk a gázról és beleteszünk egy kis rumaromát.
ÖSSZEÁLLÍTÁS.
Kevés kekszmorzsát szórunk a tálca aljára, és beleegyengetjük a tésztát a kezünkkel.
Rákenjük a krémet, és melegen rácsurgatjuk a csokiöntetet a tetejére.

Tálalás

10 fő-re.

Tárolás

Hűtőbe tesszük.
Kakaós-meggyes sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!