Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-meggyes sütés nélkül

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

102 g vaj
5-6 ek. cukor
1 tojás
kb. 1 dl tej
500 g darált keksz
4 ek. lekvár
2 ek. rumaroma

Krém:

2 üveg meggybefőtt
2 csomag puncspuding
6 ek. cukor

Csoki öntet:

2 db tortabevonó tejcsoki
0,5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előkészítjük a hozzávalókat, és egy mélyebb falú tálcát.
A meggybefőttekről leöntjük a levet egy edénybe, amibe főzzük a krémet.

Elkészítés

TÉSZTA KÉSZÍTÉS
Lábasban a vajat megolvasztjuk, bele a cukrot, kakaót és jól elkeverjük. Állandó keverés mellett belecsurgatjuk az felvert tojást, 1-2 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik. A többi hozzávalót kézzel belekeverjük és a tejet úgy adagoljuk, hogy jól formázható masszát kapjunk, ne legyen nagyon ragacsos.
KRÉM KÉSZÍTÉS:
A hideg meggylébe belekeverjük a pudingporokat, csomómentesre, és elkezdjük főzni, míg be nem sűrűsödik. Elzárjuk a lángot, belekeverjük a cukrot és a meggyet. (a meggyet én most kihagytam, mert megmaradt meggylevet használtam) Langyosra hűtjük.
CSOKI ÖNTET:
A tejben megolvasztjuk a csokikat, főzzük kb. fél percig. Mikor jó sűrű krémes lehúzzuk a gázról és beleteszünk egy kis rumaromát.
ÖSSZEÁLLÍTÁS.
Kevés kekszmorzsát szórunk a tálca aljára, és beleegyengetjük a tésztát a kezünkkel.
Rákenjük a krémet, és melegen rácsurgatjuk a csokiöntetet a tetejére.

Tálalás

10 fő-re.

Tárolás

Hűtőbe tesszük.
Kakaós-meggyes sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!