Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás-csokis szívtorta a'la Becca

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

6 tojás
9 ek cukor
3 ek víz
7 ek liszt

Csokis krémhez:

1 csipet fahéj
4 dl tej
4 ek cukor
2 dl Hulala tejszín

Málnás krémhez:

2 dl natúr joghurt
ízlés szerint porcukor
málna (kb. egy kistálnyi)
2 dl Hulala tejszín

Közé:

babapiskóta

Díszítés:

étcsoki
málna
aprított mogyoró
citromfű
tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítjük a kakaós piskótát: legelőször bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval felverjük a robotgéppel, és 1-2 ek. cukorral. A sárgákat a maradék cukorral és a vízzel felverjük kézi habverővel, külön tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport és sütőport, és beleszitáljuk a tojássárgájás masszába. Finoman összeforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot is vele, míg egynemű nem lesz. Sütőpapírt vágunk a forma aljába (szív alakú tortaforma), és beleöntjük a masszát. 5 percig sütjük 220 fokon, majd levesszük 180 fokra, kb. fél órát sül összesen.
Megfőzzük közben a pudingot, beletesszük a csipet fahéjat, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzákeverünk a felvert Hulalából kb. 2 dl-nyit (azaz 2/5 részét).
A joghurtot összekeverjük egy hőálló tálban a porcukorral (kb. 4-5 ek.) és a zselatinporral. Meglangyosítjuk egy kicsit a mikróban, majd hozzákeverünk a felvert Hulalából szintén 2/5-öd részét, és hozzáadjuk a málna egy részét (lehet fagyasztottat is).
A rétegezés: félbevágjuk a piskótát, miután kihűlt. Erre jön a csokis krém, majd egy réteg babapiskóta (nem kell semmibe sem mártani), majd a málnás krém, és végül a piskóta a tetejére. Az oldalát kevés kihagyott csokis krémmel kenjük meg. Étcsokit olvasztunk kevés olajjal egy müzlis tálkában a mikróban, ez kerül a legtetejére, majd díszítjük a kimaradt málnával (ha szép szemek), tejszínhabbal, aprított mogyoróval és citromfűvel (nem muszáj). Jó étvágyat hozzá! :)

Alternatív elkészítés

Lehet más gyümölccsel is készíteni!
Málnás-csokis szívtorta a'la Becca

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!